Mi segera, atau dikenali dengan ramen di beberapa negara, dicipta oleh Jepun dan pernah dianggap hidangan mewah lebih daripada lima puluh tahun lalu, ketika makanan segar lebih mudah daripada makanan yang diproses.
Seperti di negara kita, biasanya menyajikan mie dengan telor atau ayam, tetapi di korea menyantap mie segera dengan ais krim telah menjadi trend.
Untuk membuat 'mie ais krim', anda akan memerlukan satu hidangan mi segera dan satu ais krim vanilla. Pertama, masak mi segera seperti yang diarahkan pada bungkusan. Selanjutnya, di belah ais krim kon menjadi dua bahagian, dan celupkan ke dalam mie ketika masih masih panas. Ia adalah untuk mempercepatkan proses pencairan.
Ada sesiapa nak cuba?Nanti dah rasa beritahu la kat admin apa rasanya..:)
Entri: Makan Mi Segera Dengan Aiskrim Popular Di Korea Republish from: http://isuterhangat.blogspot.com/2013/11/makan-mi-segera-dengan-aiskrim-popular.html
Post a Comment